Static

Lenig | Een verhaal over Lean en Agile

Lenig

Reis mee met projectleider Sanne als zij de ware principes ontdekt  uit het Lean en Agile gedachtegoed. Op luchtige wijze maakt u kennis met Kanban, Cost of Delay, WSJF, The Theory of Constraints en Zelfsturende Teams.

een verhaal over lean en agile

Sanne is een ambitieuze projectleider bij een groot bedrijf. Het bedrijf is Agile gaan werken maar haar projecten lopen nog steeds niet lekker.

Totdat ze, aan de hand van alledaagse gebeurtenissen en voorvallen
de diepere betekenis leert kennen van Agile en Lean begrippen.

In dit boek neemt Remco te Winkel u op lichte wijze mee in de achterliggende principes van deze populaire methoden en inspireert hij u hiermee zelf aan de slag te gaan. Een aanrader voor iedereen die  bezig is of gaat met wendbaar werken.

Over de auteur

Mijn eerste ervaring met Lean en Agile stamt uit 2002. Het Agile Manifesto was net uit. Gaandeweg het toepassen binnen projecten merkte ik de behoefte om echt te snappen waar het nu om ging. Ik ontdekte de relatie met Lean, de Theory of Constraints en las het werk van Donald Reinertsen en Dean Leffingwell over Scaled Agile. In de praktijk merkte ik dat een goede toepassing diep begrip van de achterliggende principes nodig heeft. Dit inzicht wilde ik delen. Dus begon ik deze principes uit te dragen daar waar ik maar kon, in presentaties, workshops en artikelen.

Ik wilde deze kennis ook beschikbaar maken voor een breed publiek. Voor iedereen die met Agile en Lean te maken krijgt, maar niet over uitgebreide voorkennis beschikt. Toen was het idee van een Business Novel geboren. Aan de hand van herkenbare verhalen, anekdotes en voorvallen laat ik de lezer meeleven met projectleider Sanne en dezelfde leercurve doormaken.

Remco te Winkel

Het leest zo makkelijk dat ik bleef lezen. Erg leuk, leerzaam en duidelijk uitgelegd. Ik zie uit naar de rest !

Wat is het boek fijn geschreven. Het leest makkelijk weg en is heel begrijpelijk. Complimenten. Goed gedaan

 Dit is inderdaad een luchtige vorm om deze theorie over te brengen. Goed verhaal!